Hoe werkt zoekmachine marketing?

Door zoekmachine marketing te gebruiken, heb je al doel nieuwe klanten te krijgen door jezelf zichtbaar te maken in de zoekmachines. Maar hoe werkt zo’n zoekmachine marketing proces effectief?

Hoe wordt je zichtbaar in de zoekmachine?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst weten hoe zoekmachines werken. Wanneer u een zoekterm invult in een zoekmachine zoals Google, verschijnt er een scherm met twee kolommen met resultaten. De resultaten met een witte achtergrond in de linkerkolom tonen organische zoekresultaten. Dit zijn de resultaten die aanvankelijk alleen door zoekmachines worden weergegeven. De volgorde van deze resultaten wordt door de zoekmachine bepaald op basis van de mate van relevantie. Hoe relevanter een website is voor de ingevoerde zoekterm, hoe hoger de ranking. Daarom is de website die bovenaan de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines staat het meest relevante resultaat voor dat zoekwoord.

Aan de rechterkant van het scherm staan ​​gesponsorde zoekresultaten. Dit zijn advertenties die betalen elke keer dat iemand klikt. Hoe meer je betaald, hoe meer kliks.

SEO en SEA marketing

Een zoekmachine marketing bureau richt zich enerzijds op de hogere positie in de organische zoekresultaten en anderzijds op de verbeterde positie in de gesponsorde zoekresultaten. Het optimaliseren van een website voor organische zoekresultaten wordt SEO genoemd, wat staat voor zoekmachine optimalisatie. Een hogere positie krijgen in de gesponsorde zoekresultaten wordt SEA genoemd, wat staat voor zoekmachine adverteren in het Engels. Zoekmachine Optimalisatie verbetert de reputatie van de website zelf en de website op internet. Search Engine Advertising (SEA) richt zich op het creëren van de meest winstgevende advertentiecampagnes die mogelijk zijn. De kosten van deze vorm van adverteren kunnen worden beheerst door het instellen van een budget, de maximale kosten per klik en ervoor te zorgen dat de paginaweergave voldoende relevant is voor de advertentie. Het doel hierbij is om zoveel mogelijk mensen die de website bezoeken via betaalde klikken om te zetten in klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *